1 Temmuz 2023 Cumartesi

Lübnan nesi ile ünlüdür?

Lübnan, resmî adıyla Lübnan Cumhuriyeti Batı Asya'da Doğu Akdeniz kıyısında bir Arap ve Orta Doğu ülkesidir. Kuzey ve doğuda Suriye, güneyde İsrail batıda Akdeniz ile çevrili olan ülkenin ayrıca Kıbrıs ile deniz sınırı bulunmaktadır.

 Lübnan ne ile ünlüdür?

Semaverler, bakır cezveler, sedefli tavlalar, nargileler, halılar, kilimler, kaftanlar, el yapımı takılar, deri cüzdanlar gibi hediyelik eşyalar bulabileceğiniz Beyrut'tan dönerken baklava, meşhur baharatları zahter, bir şişe Lübnan şarabı ya da Lübnan rakısı (arak) da alabilirsiniz.

Lübnan ucuz mu?

Lübnan'da kullanılan para birimi Lübnan Lirası. 1 dolar yaklaşık olarak 1.500 Lübnan Lirası ederinde. Ama rakamın büyük olması, asla ülkenin ucuz olduğu anlamına gelmesin derim. Çünkü Lübnan, oldukça pahalı bir ülkedir. Bu arada, ülkede neredeyse bütün işletmeler hatta taksiler dolar kabul ediyorlar.

Lübnan'ın mezhebi nedir?

İç savaştan önce Lübnan'da Hristiyanların ve Müslümanların sayısı hemen hemen eşitti. Şimdi Müslümanlar çoğunlukta ve Müslüman nüfus içinde de artık Sünni çoğunlukta. Halkın tahminen %54'si Müslüman, %40.4'u Hristiyan, %5.6'ü ise Dürzi.

Lübnan'a gidilir mi?

Dışişleri Bakanlığı Lübnan'a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içinde 90 gün süreyle vizesiz giriş yapabilmektedir. Boykot Yasası gereği, pasaportlarında İsrail'e giriş-çıkış damgası bulunan kişilerin ülkeye girişlerine izin verilmemektedir.

0 comments:

Yorum Gönder

Adres Listele

Blog Arşivi